Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Buiten Leven

Wat hebben we hier lang op gewacht. Genieten van zachtere temperaturen, de zon op ons gezicht voelen, de tuin zien bloeien en onze dieren weer laten genieten van het buitenleven. Dat geeft goesting!

En dat treft, want er valt genoeg te beleven in en rond het huis. Breng je tuin en terras netjes in orde voor de zomer, bereid je huisdieren voor op die warme dagen, haal de barbecue maar boven, breng kleur in huis of laat jet gras stralen. Kortom: de komende maanden zullen we véél buiten leven en genieten van ... het buitenleven!

Is je tuin klaar voor de zomer?

Zodra de zon schijnt, willen we zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Zorg er dan ook voor dat je tuin en terras er netjes bij liggen. De winter heeft haar sporen nagelaten, met groene aanslag of mos op het terras, de oprit of je tuinmeubelen. Tijd voor een opfrisbeurt! En om de barbecue boven te halen natuurlijk!

Het gazon krijgt ook wat extra aandacht: verwijder onkruid en geef een onderhoudsbemesting. Je kan het zwembad uit zijn winterslaap halen en check zeker ook onze moestuinkalender: er valt heel wat te zaaien, te planten én te oogsten!

Bereid je dieren voor op de warmte

Langere dagen en hoge temperaturen: da’s goed nieuws voor ons, maar ze kunnen een uitdaging zijn voor onze dieren. Pauzeer op tijd als je met je hond gaat wandelen terwijl het warm is en bied je kat een drinkfontein aan, zodat ze voldoende drinkt. 

Zodra het warmer wordt, komen ook lastige beestjes weer boven water. Terwijl bloedluizen opduiken in het kippenhok, kunnen dazen onze paarden lastigvallen. Je kan je dieren gelukkig wel beschermen door het kippenhok te behandelen en op de paardenwei een dazenval te installeren. Maar vergeet vooral niet samen te genieten van die gezonde buitenlucht!

Dek de tafel en maak het gezellig

Zodra het mooi weer is, dekken we de tafel lekker buiten. In de tuin of op het terras, bloemetjes erbij en de barbecue aan. Genieten maar! We hebben dan ook een heleboel leuke recepten voor jou in petto om zelf lekker uit te proberen.

We brengen ook kleur en leven in en rond het huis: met bloemen, kruiden, leuke kamerplanten in mooie bloempotten … En een tip: de lente en de zomer is de ideale periode om planten te stekken. Een handige manier om je plantenfamilie uit te breiden!

Buiten Leven: handige producten

Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten
Beste prijs-kwaliteit
Beste prijs-kwaliteit
Meerdere varianten