Winkels in heel België Expert in tuin en dier Professioneel advies op maat Groot aanbod kwaliteitsproducten

Van Advies tot Zachte manden: alles voor een gelukkige puppy

Een puppy verrijkt je leven op manieren die je je nu misschien nog niet eens kan voorstellen. Mekaar beter leren kennen, een onbreekbare band smeden, samen spelen, wandelen, ontdekken en groeien. Het begint allemaal hier: bij de aankomst van je puppy in zijn nieuwe thuis. Wij helpen jullie graag met alles wat je nodig hebt om in al zijn behoeften te voorzien.

Puppy checklist

Voer en snacks

Een puppy heeft andere behoeften dan een volwassen hond, pas dus ook zijn voeding aan. Geef je puppy een goede start en kies voor premium hondenvoeding, met brokken van hoge kwaliteit en meer dierlijke eiwitten. Je verlaagt zo ook het risico op overgewicht, want je puppy zal minder moeten eten om aan zijn behoeften te voldoen. Hondensnacks zijn een uitstekende manier om je pup iets aan te leren en jullie band te versterken, maar pas dan ook zijn dagdosering korrels aan.

Lees meer over puppyvoeding

Verzorging en hygiëne

Je moet puppy's, net als volwassen honden, op tijd in bad stoppen, regelmatig hun vacht borstelen, hun oren reinigen, hun tanden verzorgen ... Met een goede verzorging en hygiëne voorkom je dan ook heel wat mogelijke gezondheidsproblemen in de toekomst! Door dagelijks te poetsen voorkom je tandproblemen, met een goede vachtverzorging  help je je puppy vlot door de rui, door regelmatig te controleren op vlooien of teken, vermijd je vervelende jeuk of gevaarlijke ziektes ... Bij Horta vind je alles om je puppy te verzorgen!

Alles om je pup te verzorgen

Slapen en comfort

Een puppy heeft veel energie en is dol op spelen. Dan begrijp je meteen ook dat hij houdt van een eigen plekje om even te luieren of te slapen. Een lekker zacht kussen om op uit te rusten en een ruime, comfortabele mand om in te slapen mogen dus zeker niet ontbreken! Belangrijk is dat ze zich veilig voelen en hun baasje nog kunnen zien. Ook een hondenhok voor buiten is nuttig en een bench is belangrijk om je puppy te vervoeren én kan jullie helpen bij de training!

Even lekker uitblazen

Spelen en trainen

Het is heel belangrijk om dagelijks met je puppy te wandelen en te spelen. Op die manier kan je vriend zijn tonnen energie kwijt, hou je hem gezond, versterk je jullie band en je kan van de gelegenheid gebruik maken om hem te trainen. Het is goed om je puppy mentaal uit te dagen. Er zijn veel soorten speelgoed die je hierbij kunnen helpen. Honden leren door middel van associatie, dus belonen is een essentieel onderdeel. Om hem iets aan of af te leren, negeer je slecht gedrag en beloon je goed gedrag. Je zal het zien: puppy’s leren snel!

3 gouden regels bij de puppytraining

Op stap

Een goede voorbereiding is alles. Wat je allemaal nodig hebt, hangt natuurlijk af van hoe ver (met een puppy wandel je best vaak, maar kort) en hoe lang jullie weg zijn. Een wandeling in de natuur, op reis met de auto, een uitstapje met de fiets, of samen kamperen? Het kan allemaal! 

We hebben een heleboel nuttige tips voor je! Hoe je nooit meer je hond verliest dankzij een gps tracker, de voordelen van een hondenluikje, tips voor de perfecte leiband, hoe je omgaat met autostress of een checklist om samen op reis te gaan. Veel plezier samen! De wereld wacht.

5 tips voor de perfecte hondenwandeling